ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΟΔΟΧΡΟΥΣ ΑΚΜΗΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΟΔΟΧΡΟΥΣ ΑΚΜΗΣ

Η ροδόχρους νόσος ή αλλιώς  ακμή των ενηλίκων, είναι μια χρόνια προοδευτική πάθηση του κεντρικού προσώπου, που αφορά στα μάγουλα, τη μύτη, το πηγούνι και το μέτωπο. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Για όσους νοσούν, υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για να βοηθήσουν στην μείωση της ερυθρότητας που εμφανίζεται κυρίως στα μάγουλα και στη μύτη. Σήμερα, χρησιμοποιώντας laser, μπορούμε να θεραπεύσουμε :

  • Τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.
  • Την επίμονη ερυθρότητα.
  • Τη πάχυνση του δέρματος στη περιοχή της μύτης και στις παρειές.

Το παλμικό φως (IPL) έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια για τη θεραπεία της ερυθρίασης (έξαψης) και τα ορατά αιμοφόρα αγγεία της ροδόχρου ακμής. Μετά από μόλις μία θεραπεία, οι περισσότεροι ασθενείς θα δουν σημαντική βελτίωση. Με δύο θεραπείες, η ερυθρότητα μπορεί να μειωθεί κατά 50%. Οι ασθενείς ανέφεραν επίσης μείωση στην έξαψη, τον κνησμό, την ξηροδερμία, το κάψιμο, το πρήξιμο, και την ευαισθησία. Οι ασθενείς δηλώνουν ότι έχουν βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.                       Στo Dermaplasis διαθέτουμε ένα από τα καλύτερα  IPL σύστηματα που κυκλοφορούν παγκοσμίως ( της Lumenis) ενώ η δερματολόγος μας Ραγιαδάκου Δήμητρα έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια τόσο στον Καναδά όσο και στην Ιταλία που αφορούν στο συγκεκριμένο μηχάνημα.

Είναι επίπονη η θεραπεία;

Κάθε παλμός έχει αίσθηση σαν ένα τσίμπημα. Η κεφαλή έχει ενσωματωμένο σύστημα ψύξης που ετοιμάζει το δέρμα  πριν από  κάθε παλμό. Αυτό μειώνει τη δυσφορία σε ένα πολύ αποδεκτό επίπεδο.

Πρέπει να κάνω κάποια προετοιμασία;

Δεν υπάρχουν αλλαγές στις δραστηριότητες, ή κάποια φάρμακα που πρέπει να σταματήσει ο ασθενής, πριν ή μετά τη θεραπεία. Η έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να ελαχιστοποιείται πριν και μετά τη διαδικασία ενώ θεραπείες  δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε μαυρισμένο δέρμα.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν προσωρινές εκχυμώσεις, που μπορεί να διαρκέσουν για 1 εβδομάδα. Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ωστόσο, ότι οι εκχυμώσεις οδηγούν σε συνεπή μείωση στην ερυθρότητα.