ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

Τι είναι η αναίμακτη βλεφαροπλαστική;

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα, αναίμακτα χωρίς νυστέρι, τομές ή ράμματα να αφαιρέσουμε την περίσσεια του δέρματος που δημιουργείται στα άνω και κάτω βλέφαρα με την πάροδο του χρόνου. Η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική στο κέντρο Dermaplasis πραγματοποιείται με το μηχάνημα Plexr. Η δερματολόγος Δήμητρα Ραγιαδάκου έχει εξειδικευτεί στο συγκεκριμένο μηχάνημα παρακολουθώντας σεμινάρια αλλά και μαθήματα εφαρμοσμένης πρακτικής που αφορούν την συγκεκριμένη θεραπεία.

Τι είναι το Plexr;
To Plexr είναι μια συσκευή τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιεί την τέταρτη κατάσταση της ύλης, το πλάσμα (θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια γεννήτρια πλάσματος).

Πως λειτουργεί;
Χρησιμοποιείται ο ιονισμός των αερίων που περιέχονται στον αέρα, προκειμένου να παραχθεί ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο. Αυξάνουμε λοιπόν επιλεκτικά τη θερμοκρασία του δέρματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή (spot ~ 1mm) προκαλώντας εξάχνωση των επιφανειακών κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας.
Με απλά λόγια συρρικνώνεται η περίσσεια του δέρματος, χωρίς όμως να βλάπτονται οι γύρω ιστοί (παρακείμενοι και υποκείμενοι) του σημείου εφαρμογής της θεραπείας.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία και πόσες συνεδρίες χρειάζονται συνήθως;
Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Συνήθως χρειάζονται από 1 – 3 συνεδρίες ανά 28 ημέρες.

Σε ποια σημεία γύρω από τα μάτια μπορεί να εφαρμοστεί;
Το Plexr έχει τη δυνατότητα να εφαρμοστεί στις πτυχές των βλεφάρων, στις περιοφθαλμικές ρυτίδες και την περίσσεια του δέρματος.

Είναι ασφαλής η θεραπεία;
Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής. Δεν προκαλεί αιμορραγία, εκχυμώσεις (κόκκινα-μπλε στίγματα) ή νέκρωση στους γύρω ιστούς. Χρειάζεται απλώς μία αναισθητική κρέμα λίγη ώρα πριν και ο ασθενής από την επόμενη κιόλας ημέρα μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του χρησιμοποιώντας ένα καλυπτικό make-up.

Αναφέρεται ενδεικτικά ότι το Plexr μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για:
• Ξανθελάσματα
• Αφαίρεση Tattoo (δερματοστιξία)
• Καυτηριασμούς
• Αφαίρεση ουλών ακμής
• Αφαίρεση κηλίδων
• Θεραπείες ανόρθωσης
• Αφαίρεση ρυτίδων

Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε πως μετά την θεραπεία με το plexr μπορούμε αν θέλουμε να ενισχύσουμε το αποτέλεσμα τόσο σε διάρκεια όσο και σε αποτελεσματικότητα  χρησιμοποιώντας νήματα.