ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΧΕΙΛΙΩΝ

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΧΕΙΛΙΩΝ

Γυναίκες όλων των εθνικοτήτων και κοινωνιών εφαρμόζουν καλλυντικά στα χείλη τους για να καθορίσουν ή να τροποποιήσουν την εμφάνισή τους, από την Λίθινη Εποχή. Τελετουργικά που αφορούν στην εισαγωγή των διαφόρων υλικών στα χείλη για αλλαγή του σχήματός τους, συνήθως με σκοπό να τα μεγεθύνουν, έχουν εφαρμοστεί στην Αφρική εδώ και αιώνες. Η ενίσχυση των χειλιών  μπορεί να έχει ένα μεγάλο αντίκτυπο στην συνολική εμφάνιση ολόκληρου του προσώπου. Με την αποκατάσταση του όγκου που έχει χαθεί με την πάροδο των χρόνων, μπορεί να επιτευχθεί μια νεανική, ανανεωμένη εμφάνιση.

Κάθε ασθενής τίθεται σε μια λεπτομερή εξέταση των δομών του προσώπου του και στην συνέχεια συζητά με την δερματολόγο Ραγιαδάκου Δήμητρα ως προς τις θεραπευτικές επιλογές και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μερικοί ασθενείς που είχαν λεπτά χείλη σε όλη τους την ζωή, θέλουν να τα ενισχύσουν για να τα φέρουν σε ένα πιο κανονικό μέγεθος και σε συμμετρία με το υπόλοιπο πρόσωπό τους. Άλλοι ασθενείς θέλουν απλά να ενισχύσουν τα χείλη τους για να έχουν μια πιο σαρκώδη όψη. Τέλος, υπάρχουν  ασθενείς που επιθυμούν να διορθώσουν  τις λεγόμενες “γραμμές του καπνιστή”, παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει ιστορικό καπνίσματος.

Η γιατρός εφαρμόζει σχεδόν πάντα περιοχική αναισθησία όπως ένας οδοντίατρος. Αυτό διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και κάνει την διαδικασία σχεδόν εξ ολοκλήρου ανώδυνη.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Η εμφάνιση  ήπιου οιδήματος και ερυθρότητας που όμως διαρκεί   το πολύ 24-48 ώρες αν και συχνά δεν εμφανίζεται καν. Μερικές φορές εμφανίζονται παροδικές εκχυμώσεις που όμως διαρκούν λίγες μέρες και μετά εξαφανίζονται. Για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης εκχυμώσεων συστήνεται η προσωρινή διακοπή οποιασδήποτε αντιπηκτικής φαρμακευτικής αγωγής καθώς και η χρήση βιταμινών ή βοτάνων.