ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

 

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί μία θεραπευτική επανάσταση τα τελευταία χρόνια . Πρόκειται για ένα πλήρως απορροφήσιμο και ασφαλές υλικό. Έτσι δε διεγείρει ανοσολογικά το δέρμα σε βάθος χρόνου και άρα ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να δημιουργηθούν κοκκιώματα (αντιαισθητικά οζίδια-εξογκώματα στα σημεία της θεραπείας).

 

Που και πως χρησιμοποιείται;

Με  ένεση εισάγουμε το υλικό στην περιοχή που θέλουμε χρησιμοποιώντας βελόνα ή κάνουλα. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο. Μπορούμε απλώς να γεμίσουμε τις ρυτίδες, να δώσουμε όγκο όπου απαιτείται ή να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε το περίγραμμά του προσώπου. Αποκαθιστώντας έτσι την νεανική του όψη που χάνεται και αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

 

Γιατί θεωρείται απαραίτητο;

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου δέρματος πρόκειται για ένα πολυσακχαρίτη που βρίσκεται ως φυσικό συστατικό στο δέρμα μας και έχει την ιδιότητα να μεταφέρει πρωτεΐνες και να διατηρεί το δέρμα ελαστικό και ενυδατωμένο. Οι κολλώδεις  και ελαστικές ιδιότητές του καθώς και η φύση του ως μόριο να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, το καθιστούν απαραίτητο συστατικό για μία επιδερμίδα που θέλει να δείχνει νεανική, ενυδατωμένη και σφριγηλή. Με την κατάλληλη εφαρμογή μπορεί  να αναστείλει την φυσιολογική γήρανση που υφίσταται το δέρμα μας με την πάροδο του χρόνου

 

Είναι ασφαλής η θεραπεία;

Το υαλουρονικό οξύ θεωρείται παγκοσμίως το πιο ασφαλές εμφύτευμα. Περιγράφονται σπάνια παρενέργειες στη θεραπεία. Αλλεργία μπορεί να συμβεί εξαιρετικά σπάνια (0,3/15000 του γενικού πληθυσμού), για αυτό και δεν απαιτείται τεστ πριν από τη θεραπεία.

 

Που χρησιμοποιείται;

  • για ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα χείλη (όπως αυτές του καπνιστή)
  • για ρυτίδες σε μέτωπο, γύρω από τα μάτια, παρειές και λαιμό
  • σε χείλη και ζυγωματικά για αύξηση του όγκου
  • για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων στα μάτια
  • για γέμισμα των ουλών της ακμής
  • στη κάτω γνάθο για τη βελτίωση του οβάλ του προσώπου

 

Πριν τη θεραπεία:

Κατά την επίσκεψή σας  η δερματολόγος Δήμητρα Ραγιαδάκου θα εξετάσει προσεκτικά το πρόσωπό σας και θα ελέγξει το ιατρικό ιστορικό σας, ώστε να σας συστήσει το ιδανικό εμφύτευμα και τον τρόπο εφαρμογής που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Η φωτογράφηση του προσώπου σας πριν και μετά την κάθε θεραπεία θεωρείται απαραίτητη για την καλύτερη αξιολόγηση του αποτελέσματος.

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα και διαρκούν ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και το υλικό από 6 μήνες μέχρι 18 μήνες.

 

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αμέσως μετά τη θεραπεία,  μπορεί να υπάρχει ευαισθησία γύρω από την περιοχή εφαρμογής που υποχωρεί γρήγορα.

Επίσης  μπορεί να παρουσιαστούν μικρά πρηξίματα, ελαφροί μώλωπες και κοκκινίλες στα σημεία που έχει εισχωρήσει η βελόνα όμως αυτά δεν διαρκούν παραπάνω από λίγες ώρες κι έτσι το άτομο είναι σε θέση να γυρίσει στις καθημερινές του δραστηριότητες σχεδόν αμέσως .

 

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Για την συγκεκριμένη θεραπεία δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες παρενέργειες.

ΠΡΟΣΟXΉ! Η θεραπεία με εμφυτεύματα είναι ιατρική πράξη. Για να είναι ασφαλής πρέπει να γίνεται από εκπαιδευμένο γιατρό που γνωρίζει την ανατομία του προσώπου και το είδος του εμφυτεύματος που είναι ασφαλές για κάθε περιοχή του προσώπου.

Για τις εναίσιμες αυτές θεραπείες,  χρησιμοποιούνται μόνο επώνυμα και δοκιμασμένα προϊόντα (teosyal,  juviderm).  Η δερματολόγος Ραγιαδάκου Δήμητρα  φροντίζει να επιλέγει πάντα υλικά πιστοποιημένα  ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάντα επιτυχημένο και ασφαλές. Πρόκειται για εταιρείες που μπορούν να εγγυηθούν για την ασφάλεια των προϊόντων τους, τα οποία συντίθενται σε πρότυπα εργαστήρια και δεν προέρχονται από δότες, ενώ όλα φέρουν και ειδική σήμανση.

 

BOTOX ή ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ ;

Πολύς κόσμος έχει την τάση να μπερδεύει το υαλουρονικό οξύ με το botox. Στην ουσία είναι δύο τελείως διαφορετικές θεραπείες μεταξύ τους.  Το botox χρησιμοποιείται για να περιορίσει την μυική δραστηριότητα και το υαλουρονικό οξύ για να γεμίσει ρυτίδες.

Έτσι ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπειών μπορεί να πραγματοποιήσει αποτελέσματα που διαρκούν περισσότερο και  να αφαιρέσουν χρόνια  από την εμφάνισή σας σε λίγα μόνο λεπτά.