Χημικό Peeling

Χημικό Peeling

Η θεραπεία της χημικής απολέπισης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην αντιμετώπιση των ρυτίδων, τις επιφανειακές ουλές από την ακμή και τον ακανόνιστο χρωματισμό του δέρματος, όπως τις φακίδες και τις εφελκίδες. Οι ακτινικές κερατώσεις (τραχύ, λεπτά  και κοκκινωπά εξογκώματα), επίσης ανταποκρίνονται καλά σε αυτή την πρακτική.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι χημικής απολέπισης :

  • Ελαφριά απολέπιση που αντιμετωπίζει επιφανειακές ρυτίδες.
  • Μεσαίου βάθους απολέπιση.
  • Έντονη απολέπιση για πιο σοβαρές καταστάσεις.

Μετά από πλήρη καθαρισμό του δέρματος, το χημικό διάλυμα εφαρμόζεται με την βοήθεια ενός απλικατέρ σε μια περιοχή του προσώπου. Η περίσσεια διαλύματος αφαιρείται και η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε άλλες περιοχές.

Το ποσοστό βελτίωσης ποικίλει και σχετίζεται με την αρχική κατάσταση του δέρματος του ασθενούς. Επιτυγχάνεται  σημαντική βελτίωση του φωτογηρασμένου δέρματος, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με την επανάληψης  της θεραπείας .

Αναζωογόνηση του δέρματος

Ένα πρόγραμμα αναζωογόνησης του δέρματος χρησιμοποιείται συχνά συνδυαστικά είτε με χημική απολέπιση είτε με αφαίρεση των ρυτίδων με την χρήση laser, με σκοπό την μείωση των λεπτών ρυτίδων του προσώπου, την λεύκανση των περιοχών που εμφανίζονται δυσχρωμίες και την παραγωγή μιας πιο ήπιας υφής του δέρματος. Το πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί ξεχωριστά ή σε συνδυασμό με τις άλλες θεραπείες που έχουν αναφερθεί και συνεχίζεται στο σπίτι από τον ασθενή μετά από μια συνεδρία με την γιατρό όπου θεσπίζεται ένα πλάνο θεραπείας με γνώμονα τις ανάγκες και προτιμήσεις της/ του ασθενούς. Στο ιατρείο της κυρίας Ραγιαδάκου θα σας προσφερθούν οι πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες.

Σας προσκαλούμε να ενημερωθείτε για την ανάπλαση του δέρματος με την χρήση laser, ελπίζοντας ότι μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ομαλότερη, νεότερη και αναζωογονημένη όψη δέρματος.

Απολέπιση με χρήση fractional laser

Η απολέπιση με χρήση fractional laser, γνωστό και ως το peeling του σαββατοκύριακου, θεραπεύει δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με τα σημάδια γήρανσης και έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Μπορεί να δείτε εμφανείς βελτιώσεις μέσα σε λίγες ημέρες.

Είναι η ιδανική θεραπεία για τους ασθενείς που επιθυμούν άμεση βελτίωση του δέρματος με αποτελέσματα που διαρκούν και δεν χρειάζεται να απέχουν μεγάλο χρονικό διάστημα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Είναι επίσης μια θεραπεία που δεν προκαλεί δυσφορία στον ασθενή και δεν χρειάζεται αποθεραπεία.

Μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι;

Ήμουν πάντα δραστήριος. Πριν χρόνια, ήμουν αγνώμων για τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και του αέρα στο δέρμα μου. Παρόλο που δεν νιώθω τόσο μεγάλος όσο δείχνω, δεν είμαι έτοιμος να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση ή σε μια μακρόχρονη διαδικασία ανάνηψης, αλλά θα ήθελα να δείχνω τόσο νέος όσο νιώθω.

Τι είναι η απολέπιση με fractional laser;

Είναι ένα ελάχιστο έως και αρκετά βαθύ επιδερμικό peeling με laser, που απομακρύνει με ακρίβεια τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Η διαδικασία εξατομικεύεται με την φύση του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί :

  • Ρυτίδες
  • Ουλές
  • Κερατώσεις (προ – καρκινικές βλάβες)
  • Προβλήματα δυσχρωμιών
  • Συνολική βλάβη από τον ήλιο

Ποιος θα πρέπει να επιλέξει μια τέτοια θεραπεία;

Είναι ιδανική για ασθενείς που αναζητούν καλύτερα αποτελέσματα από μια δερμοαπόξεση ή από μια ελαφριά απολέπιση ,έχοντας επίσης λιγότερο χρόνο για την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Πώς διαφέρει αυτή η θεραπεία από μια δερμοαπόξεση;

Γενικά, με την δερμοαπόξεση αφαιρείται η εξωτερική στιβάδα (κεράτινη στιβάδα βάθους 10-15 microns). Τα πιο μακροπρόθεσμα ορατά αποτελέσματα απαιτούν βαθύτερη απολέπιση. Η θεραπεία αυτή αποτελεί μια μέτρια έως βαθιά απολέπιση (20-25 microns). Επειδή επεμβαίνει βαθύτερα στην επιδερμίδα, είναι το ιδανικό βήμα μεταξύ της δερμοαπόξεσης και της χημικής απολέπισης.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Μία  θεραπεία , έχει καλά αποτελέσματα  και μπορεί να είναι επαρκή για ένα διάστημα 6 με 12 μηνών, αλλά μπορούν να γίνουν και επιπρόσθετες θεραπείες. Ένα πακέτο 3 ή 4 θεραπειών  είναι ιδανικές για εσάς.

Τι να περιμένω από την θεραπεία;

Πιο λεία, υγιή και αναζωογονημένη όψη του δέρματος. Επίσης, θα παρατηρήσετε μια σημαντική και άμεση μεταβολή στην υφή και την ελαστικότητα του δέρματός.

Τι είδος αναισθησία χρησιμοποιείται;

Ένα τοπικό αναισθητικό εφαρμόζεται για 45 με 60 λεπτά πριν την διαδικασία. Αυτό κάνει την διαδικασία σχεδόν ανώδυνη.

Πρέπει να φοράω κάποιο συγκεκριμένο είδος ρουχισμού ή επιδέσμου μετά το πέρας της θεραπείας ;

Όχι, καθώς η θεραπεία αυτή δεν είναι σαν το CO2 ή την βαθιά χημική απολέπιση και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά μόνο μια προστατευτική αλοιφή. Αυτή λειτουργεί ως φραγμός κρατώντας τον αέρα μακριά από το δέρμα σας, ενώ αναπτύσσεται νέο επιθήλιο. Πιθανώς να την χρησιμοποιήσετε για 1 με 2 ημέρες. Μετά από αυτό το διάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα.

Πόσο χρόνο απαιτεί η διαδικασία επούλωσης;

Η διαδικασία επούλωσης ποικίλει από ασθενή σε ασθενή, αλλά γενικά χρειάζεται 2 με 4 ημέρες. Η διαδικασία μπορεί να διεξαχθεί Πέμπτη ή Παρασκευή και να είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στην εργασίας την Δευτέρα. Την θεραπεία ακολουθεί ένα αίσθημα καύσου, όπως μετά από ένα έντονο ηλιακό έγκαυμα. Θα έχετε ελαφρά απολέπιση και ελαφρύ κνησμό την επόμενη μέρα. Την 2η μέρα, η ερυθρότητα θα αρχίσει να υποχωρεί και την 3η μέρα οποιαδήποτε απομένουσα ερυθρότητα, θα καλύπτεται εύκολα με την χρήση μακιγιάζ. Η γιατρός θα σας ενημερώσει για όλους τους τρόπους που μπορείτε να προστατέψετε το δέρμα σας, ώστε να διατηρήσετε τα αποτελέσματα της θεραπείας όσον το δυνατόν παραπάνω.

Juvederm

Είναι μια από τις τελευταίες θεραπείες δερματικής πλήρωσης που βασίζεται στο υαλουρονικό οξύ όμοια με την Restylane. Ωστόσο, η ενέσιμη αυτή θεραπεία, χρησιμοποιεί την μοναδική διαδικασία κατασκευής της ώστε να παρέχει την υψηλότερη συγκέντρωση από διασυνδεμένο υαλουρονικό οξύ και γενικά από οποιασδήποτε μορφής υαλουρονικού οξέος για μακροχρόνια αποτελέσματα. Η προηγμένη διαδικασία παραγωγής του δημιουργεί ένα απαλό τζελ το οποίο ρέει ομαλά και εύκολα στο δέρμα εξασφαλίζοντας μια ομαλή και φυσική εμφάνιση και αίσθηση.

Το πρόσφατα εγκεκριμένο από τον FDA ενέσιμο τζελ δερματικής πλήρωσης, αποτελεί μια θεραπεία επόμενης γενιάς στην δερματική πλήρωση. Η απαλή σύστασή του συμβάλει στην άμεση αποκατάσταση του όγκου του δέρματος και στην εξομάλυνση των ρυτίδων και των πτυχώσεων του προσώπου, όπως οι γραμμές έκφρασης ή οι «παρενθέσεις» (ρινικές πτυχώσεις που εκτείνονται από το κάτω μέρος της μύτης σας ως τις γωνίες του στόματός σας).

Τα αποτελέσματα της θεραπείας αυτής είναι άμεσα με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται μια θεραπεία για να επιτύχουν ορατή εξομάλυνση των ρυτίδων και τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν τουλάχιστον 6 μήνες ή και περισσότερο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρους του προσώπου με μεγαλύτερη επιτυχία στα χείλη, τις ρινικές πτυχώσεις (γραμμές από την μύτη μέχρι τις άκρες του στόματος) και τις γραμμές που εκτείνονται από τις άκρες του στόματος προς τα κάτω στο σαγόνι.